Във връзка с късния час на пускането на водата снощи, кметът на Община Септември Марин Рачев поднесе извиненията си към потърпевшите свои съграждани. Ето и пълното съдържание на обръщението:

„Поради непредвидените няколко аварии, в следствие на подаването на вода от новите към старите водопроводи, изказвам извинения от името на целия екип за създалата се ситуация. Водени все пак от целта един път завинаги да бъдат подменени цялостно водопроводите в гр. Септември, за в бъдеще не е изключено да има единични случаи като днешния, при който авариите ще са извън предвиденото.

В крайна сметка въпреки всичко молим и за разбиране, защото няма как да правим реконструкция на уличната мрежа, ако преди това не сме сменили водопроводите. В крайна сметка живеем в 2017 г. и е недопустимо гр. Септември да е с водопроводи от 60-те години на миналия век. Надявам се въпреки неудобството да се оцени и друго. Спирането на водата, докато траеше изграждането на централния водопровод щеше да е ежедневие, ако подмяната ставаше по стандартния начин, а именно с прекъсване на стария водопровод до изграждането на новите участъци.

Тогава подобно положение би траело по няколко дни, както например стана в близката до нас община Велинград по време на тамошната подмяна на водопровода. Свидетели сте, че това тук не го допуснахме в месеците, когато течеше самото изпълнение, тъй като въпреки че беше изключително трудоемко и икономически необосновано, новия водопровод се изгради успоредно със стария, по който до последно се подаваше вода към абонатите с цел неудобствата като таз вечершните да са сведени до минимум. Молим още един път за разбиране и извинение !”, се казва в обръщението на кмета.
Ето и снимки от условията, в които се работи, за да се пусне макар и късно водоподаването към Септември и Злокучене.

14септ1

14септ2 14септ3