Много от градивните промени и реформи нямаше да се случат в държавата, ако Реформаторски блок не беше в 43-то Народно събрание, заяви на среща с избиратели в Брацигово водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ Бойка Маринска. Мисля, че позициите ни дадоха своя положителен резултат и той е видим, допълни Маринска.

Ще настояваме за повече пари, както за образование, така и за култура. Ще искаме бюджетът за образование да бъде 4.5% от БНП, а за култура -1%, защото всички ние знаем, че без средства не можем да искаме промяна. Държавата трябва отново да започне да подпомага всички културни институции, каза още Бойка Маринска в отговор на въпрос, свързан с липсата на подкрепа за българската култура през последните години.
Предстоящите парламентарни избори са съдбоносни за България. Те са от изключително значение за всички нас, заради това, което се случва и в страната, и около нас, заяви вторият в листата на Реформаторски блок Димитър Петков, като визира изострените взаимоотношения на Турция с Европа. Основното предизвикателство за нас ще бъде по кой път ще тръгне България, допълни още Петков, като обобщи, че след избора на президента Радев „нещата тръгнаха застрашително наляво“.
Реформаторски блок със сигурност ще бъде част от новия българския парламент, каза още Димитър Петков. Той бе категоричен, че поради липсата на обединение на десните политически партии, половината от гласовете на малките десни формации, които няма да намерят място в 44-то Народно събрание, ще бъдат преразпределени в левите партии.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!