Водачът на коалиция АБВ – Движение 21, заедно с втората в листата д-р Красимира Радева, както и представителите на батак в бюлетината – Димитър Паунов и Красимира Стойчева, се срещна с членове и симпатизанти от Батак. Сред гостите на срещата бе и кметът на града Петър Паунов, който обстойно представи проблемите, които стоят пред него като градоначалник и поиска съдействие за решаването им, в случай, че кандидатите на коалицията влязат в парламента.

18батак1

За мен е чест и удоволствие винаги да си идвам в  Батак, защото това е място където човек винаги се чувства сякаш си идва у дома, заяви Трендафил Величков. Това е знак за отношението ни към общината и достойните хора, които живеят тук.

Тук в Батак, където въпреки че раните от робството са най- дълбоки и болезнени сме свидетели, как християни и мисюлмани са създали и живеят в един уникален етнокултурен модел. Модел основан на толерантност, мирно съжителство и взимопомощ. НЕ трябва да допускаме, една партия като ДОСТ да насажда омраза и разделение – да руши този модел, заради обслужване на чужди интереси. Такива партии нямат място в българската политика, те не помогат нито на християни, нито на мюсюлмани.

Когато АБВ реши да подкрепи ГЕРБ в предишното правителство, тогава важно беше да се запази стабилността в страната. Нашата подкепа за тях дойде, защото искахме да спасим България от избори след шест месеца. Аз бях единственият ляв областен управител сред останалите десни, чувствах се като бедния роднина изгонен навън. Калфин три пъти си писа оставката, преди да му я приемат. Видя се, че програмата не се изпълняваше и ние заради това си тръгнахме.

В момента, в който Калфин си подаде оставката, същото направих и аз. Това дали ще сме във властта не е много важно, но можем да бъдем креслива опозиция.

Това, което е важно е здравето на нацията и е заложено в програмата на коалицията АБВ – Движение 21, бе представено от д-р Красимира Радева, един от най-добрите кардиолози в областта.

Аз няма да ви занимавам с много, а само с няколко основни неща – болниците станаха търговски дружества, а личните лекари еднолични търговци. В програмата сме предвидили оптадане на потребителските такси на пенсионерите, като разходът за тях да се поеме от държавата, болниците да бъдат преобразувани, а не да бъдат търговци, да отпаднат пръстовите отпечатъци, също е много важно. За да бъде платено здравеопазването сега епикризите се пишат така, че да влязат заболяванията в клиничните пътеки, каза д-р Радева.

Афис, която е много далеч от нас, ни дава резултат от 4.1 %, заяви Трендафил Величков. Това е четвъртото изследване, което означава, че вие няма да гласувате напразно, ако изберете АБВ, ще имаме повече депутати отколкото сме имали последния път. Защото има хора, които се колебаят. От тук насетне ние няма да подкрепяме ГЕРБ, нито ще се коалираме в Марешки. Може да има подкрепа за правителство “ Ляво – Център“, ако колегите от БСП се съгласят да отпадне плоския данък, ще се сгласим, ако приемат да се опазват малките възрожденски общини, безплатните детски ясли.

Правителството трябва да помисли за българския народ, преди избори все се обещава, заяви кметът на Батак – Петър Паунов. Няма ли да дойде едно правителство от майка – родина – да видят проблемите на останалите хора и наистина да им помогнат?

За да има съдебна система първо трябва да има държава, ние нямаме нито едното, нито другото. Преди години ГС – Ракитово вод дела с община Батак. След дълги години Яз. Батак със стотици километри асфалтирани пътища, водопровод и инфрастурктура, с 540 постройки вътре казват, че е горски фонд. Но община Батак не може да дава хонорар на юриста 250 000 лв. за това и горските ги имат и водят дела, решихме да ги обжалваме, но се оказа, че не може. Кажете ми сега каква е тази съдебна система? От както съм кмет постоянно водя дела, с Доспат, с Брацигово, с Ракитово. – оплака се Паунов.

Това, което е важно да отбележим като ангажимент – в регионалната политика, е целенасочено подпомагане на малките общини, за да не им се налага да се срамуват от състоянието на паметници, символ на българщината, заради това искаме и ще се борим за: програми за културно историческото наследство, културния туризъм, целево субсидиране на базата на това. Тук е регионът с най-чистия въздух, държавата трябва да направи възможното, за да го развива и поддържа Батак, Брацигово. Най-вече става дума и за грижа за хората, които живеят на това място.

Първостепенна грижа са децата, те трябва да бъдат на детска градина без да плащат такса, това е възможно. Държавата може да субсидира общинските детски градини за това. Така ще преодолеем демографската криза. Предлагаме да се създаде държавен инвестиционен фонд за публично-частни предприятия, които да създават работни места като в тази част на Родопите. Ако тук бъде привлечен инвеститор, държавата може да го подпомогне и след това да се оттегли, каза Величков.

700 лв. за четири години може да стане минималната роботна заплата, това, което го имаме само при нас е, че сме за премахването на плоския данък. Никой друг не го предлага. Да се въведе скала за данък общ доход.

Искаме и радикална съдебна реформа, промени в Конституцията и законите, справяне с произвола на частните съдебни изпълнители. Да се премахнат частните съдебни изпълнители, това ще  една от нашите задачи. Тази мафия трябва да си отиде, на всяка среща с избиратели хората се оплакват от тях, каза още Величков.

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!