Независимо от кметове и спахии, които заключиха читалището и не позволиха да проведем срещата си с вас в него, ние, кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“, сме тук. И сме тук заради вас и вашите интереси, които ще защитаваме в Народното събрание. Събуди се, Белово! Това каза водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Славчо Велков на събралите се жители на Белово пред Народно читалище „Св.Св.Кирил и Методий -1925“ 18 март. Той представи кандидатите за народни представители, като подчерта, че са хора от област Пазарджик с различни професии.

Кой заключи читалището? Искаме промяна в управлението на България, която е за отворени читалища! Те са били храмове на българщината по време на Възраждането, съхранили са духовността ни и са разпалвали искрата на националното ни самосъзнание. Искаме промяна, която е за отворени читалища днес, без да дели хората по политическа принадлежност, етнос и религия, заяви Йордан Младенов, втори в листата с кандидати за народни представители и председател на Областния съвет на БСП.

Въпреки целия натиск, който се оказва на населението в Белово, ние  помним кой помогна да бъдат отпуснати финансови средства за ремонт на беловското читалище и обновяване на центъра на Белово. Това е Йордан Младенов, заяви Стойко Стефанов, кандидат за народен представител и председател на ОбС на БСП – Белово. Той призова хората да не се страхуват и да поискат промяна за България, която да гарантира правила, еднакви за всички, и възмездие за всеки, който ги нарушава. Промяна ще има, ако на 26 март гласувате с бюлетина №10, заключи Стойко Стефанов.

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Славчо Велков благодари на всички за смелостта да излязат на площада и, цитирайки Васил Левски, призова: „Не давайте подкрепа на глупци!“.

19бсп1

Каква е предисторията за заключеното читалище в Белово?

На 9 март сутринта представител на ОбС на БСП – Белово внася до председателя на НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1925“ писмена молба да бъде предоставена залата на 19 март /неделя/ от 11.00 до 13.00 часа за провеждане на мероприятие, свързано с предстоящите парламентарни избори на 26.03.2017 г. От читалището обясняват, че по същото време залата е наета от ПП ГЕРБ.

Тогава от Общинския съвет на БСП дават заявка за наем на 18 март /събота/ от 16 до 18 часа, като искат предварително да си платят. От читалището обясняват, че плащането ще стане, след като мине събитието, за да се види точно времето за ползване.

На 18 март читалището в Белово остана заключено за проявата на Коалиция „БСП за България“.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!