Първите положителни резултати от работата на новият управител на „МЦ – 1 Септември” д-р Мая Влайкова са вече налице. От вчера на разположение на пациентите от общината е столичният кардиолог д-р Евдокия Гигова, която доскоро е работила в Правителствена болница. В „МЦ – 1 Септември” вече има и физиотерапевт в лицето на д-р Елена Добринова. Тя работи в столична болница за рехабилитация и възстановяване, но ще има приемни часове и в Септември. Третият нов специалист е д-р Цветанка Кавръкова – очни болести. „Привлякохме и акушер-гинеколог, какъвто досега не е имало в Поликлиниката, но до подписване на новия рамков договор със Здравна каса прегледите при д-р Силвия Савова ще бъдат платени. След това ще може и с направления”, разясни управителят на здравното заведение д-р Влайкова. 

Тя съобщи, че от няколко дни Поликлиниката предлага и други услуги на населението. Те касаят хора, които са инвалиди. „Например прекарали са инсулт и са преминали вече през болница, но в домашни условия са неподвижни и не могат да идват за физиотерапия при нас. На цената на 1 направление при тях ще отива лекар, който ще ги преглежда и назначава лечебна физкултура – масажи и раздвижване. Другото е по програмата „Телекеър”, която социалния директор в Общината Ивалина Табакова работи вече година.

Възрастни хора, за които е невъзможно да дойдат в болницата за лабораторни изследвания, пак само срещу направление на място при тях ще ходи лаборант, за да им вземе проба и после техни близки ще могат да получат резултатите от регистратурата”, разясни д-р Мая Влайкова.

Тя каза, че тепърва ще се разширява палитрата на здравните услуги, които ще се предлагат за нуждаещите се от здравна помощ хора в Септемврийско. За всичко това пък ние ще ви информираме своевременно.