„Човекът – символ на промяната“ така бе представена тази вечер лидерката на БСП Корнелия Нинова от водача на листата на коалиция „БСП за България“ – Славчо Велков пред претъпканата зала на Младежкия дом в Септември.

Над петстотин души от цялата община бяха дошли, за да видят и чуят думите на огнената Корнелия и да се запознаят с кандидатите за народни представители от 13 МИР.

19корни6

Лидерката на червените пристигна със сребриста Шкода Супърб и бе посрещната от местните представители на партията и областният председател на БСП – Йордан Младенов, втори в листата на коалицията, пред сградата, в която вече течеше изпълнение на местния фолклорен ансамбъл.

19корни3

„Благодаря ви за  енергията и силата, която ни давате и за това, че бяхте част от промяната, която донесе изборът на президент Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова. Промяната вече започна и ще приключи на 26 март“ – заяви Корнелия Нинова. И още – ТУК

19корни2

Лидерката на БСП подчерта, че в Септември има ясен пример как управлява ГЕРБ, с натиск и насилие. Тя подчерта, че община Септември е известна и като Рачева община, а кметът използва служебното си положение, за да агитира в полза на партията, която го издигнала и избрала на този пост. За да каже всичко това, тя се позова на писмо, което е получила от местен жител и в което той ѝ е описал тегобите на хората в града край Марица.

Нинова заяви, че днес въпросът на въпросите е бъдещето и целостта на България, въпросът за сигурността на всеки български гражданин. Пагубно за страната ни е съществуването на ДОСТ, след като турски министър призовава нашите граждани да гласуват за тях, за да бъде въведен турският език в българските училища.

19корни6

Тя изтъкна и това, че в момента сигурността на българските граждани не е гарантирана, „няма малко населено място, което да не е станало жертва на обири, грабежи или насилие“ – подчерта Нинова. „Държавата е за това – за да помогне на онези, които сами не могат да си помогнат“.

19корни7

„С избора на президенската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, ние показахме с действие, не само, че сме готови, но и че вече реално правим промяна. Само ние въведохме мандатност за народните представители, дори и за лидера, както и за председателите на областните и общинските организации, това означава – едно – ние нямаме намерение да се окопаваме във власт. Ние не целим властта, а възхода на България“ – каза Нинова. „Ние няма да правим безпринципни сделки, само и само да сме във властта, ще управляваме само при ясни условия и правила“.

19корни5

Друг проблем цитиран от лидерката на червените е липсата на реална икономика, която да осигурява препитание за българските граждани, тя увери, че ако БСП поеме управлението на страната 50% от зеленчуците, храната и облаклата ще бъдат дело на български производители. „Ние сме против това да купуваме от пазарите си ягоди произведени в Индия“, каза Нинова.

„Ще обърнем сериозно внимание на образованието, ще въведем дуалното образование, но ще преценяваме гледайки държавнически в бъдещето, защото истинският държавник не гледа нещата само в рамките на четири години. Един мандат не е достатъчен, за да се реализира програмата ни, поне що се отнася до решаването на проблема с демографската криза“, заяви Корнелия Нинова.

Тя обеща да намери законови механизми, които ще направят така, че банките да отпускат нисколихвени заеми с двегодишен гратисен период за младите предприемачи. Тя очаква постепенно покачване на доходите на населението и индексации на пенсиите през следващите четири години, ако БСП спечели правото да управлява.

„Ние искаме да сложим край на паралелната държава, да унищожим мафията, която изцежда последните живителни сили на българския народ. Стоя пред вас и ви гледам в очите, и ви казвам – дайте ми силата да го направя. Готова съм да поведа битката срещу паралелната държава. Не заради мен, не заради вас, а заради майка България. Страната, която всички обичаме“. – заключи Нинова.

След това бяха представени кандидатите за народни представители на партията, а вечерта завърши с концерт на Орлин Горанов и Марияна Попова.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!