Над десет полицаи участват в извършването на следствен експеримент във връзка с двойното убийство на ул.“Дунав“ в Пазарджик. Голямото количество униформени служители вся смут в квартала край комплекс „Марица“, където все още с ужас си спомнят за случилото се в нощта срещу 6 ноември.

Експериментът е разпореден от прокуратурата и е част от доказателствения материал по делото, което скоро ще влезе в съдебната зала. Направените психиатрични изследвания са доказали вменяемостта на обвиняемия Иван Николов и той ще бъде изправен пред Темида. Според прокурор Димитрия Ганчева са събрани достатъчно доказателства, че убийството е умишлено и е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди.

Освен закланите Василка и Асен Илиеви от ул. „Дунав“, потърпевши от необяснимото поведение на младия мъж са и две жени, които той простреля с въздушна пушка в деня след убийството, докато те отивали към магазина в к-с „Марица“. Именно в глухата уличка и междублоковото пространство се провежда и следственият експеримент.

Иван Николов има и предишни присъди, включително за прострелване на човек са газов пистолет, участие в сбивания и притежание на наркотици. В момента е на метадонова терапия, по информация на служебния му защитник.