Асен Василев, СК ”Тонус-спорт”

След като Общината провали 12-то националното първенство на  Българска Федерация Шотокан Карате До, планирано и разрешено от кмета,  да се проведе на 18 и 19 март 2017 г . в Пазарджик, същото се проведе на същите дати в гр. София в спортна зала София. В него взеха участие 434 състезатели от 25 клуба.

Използвам възможността като председател на СК”Тонус-спорт” и съорганизатор на проваленото национално първенство, от името на кмета, да се извиня на ръководството на Федерацията, на всички ръководители и  треньори на клубовете, на родителите и състезателите от Пазарджик и на местния бизнес, ангажиран и имащ отношение към провеждането му, за така възникналите проблеми и неудобство. Отказах предложението състезанието да се проведе в друга, предложена ми от общината сграда, тъй като в нея нямаше как де се съберат състезателите и родителите им. В едната от залите дори няма седящи места.

СК”Тонус-спорт” взе участие в това състезание с 32 състезатели и спечели 15 медала: 1 златен, 6 сребърни и 8 бронзови.

На 18 март се проведе състезанието за деца до 12 години.

       В дисциплината “Ката”

Златен медал за Виктор Минеков, сребърен за Георги Василев

    В дисциплина” Асай рю ката”

Сребърен медал за Мартин Николаев и бронзов за Асен Присадов

          В дисциплина “Кумите”

Сребърни медали за Георги Василев и Иван Тодоров, бронзов за Ивет Господинова.

Така първият ден приключихме  в актива си от 7 медала.

Така на 19 март състезанието продължи от 12 годишна възраст до мъже и жени.

Състезателите от СК”Тонус- спорт” отново завоюваха 8 медала, в различните възрастови групи, в които се състезаваха.

            В дисциплина “Ката”

Сребърни медали за Кръстьо Барабаров и Магдалена Тодорова, бронзов за Радост Гогова.

     В дисциплина “Асай рю ката”

Бронзов медал за Палмина Петкова.

     В дисциплина “Кумите”

Бронзови медали за Палмина Петкова, Магдалена Тодорова, Радост Гогова и Кръстьо

Барабаров.

Като треньор на клуба изразявам положителната си оценка от представянето на всички състезатели. За 12 от 32-та, с които участвахме това бе първо състезание. Искам да отдам заслуженото и на тези състезатели, на които малко не им достигна за да спечелят медали:

   В дисциплина “Ката”

Четвърто място за Виктор Криловски и Кристиана Серафимова

Пето място за Самуил Мемедали, Виолета Боева, Палмина Петкова и Виктор Топчийски.

   В дисциплина  “Асай рю ката”

Четвърто място за Никол Николова, Йордан Георгиев и Магдалена Тодорова

Пето място за Кръстьо Барабаров

 В дисциплина “Кумите”

Пето място за Самуил Мемедали, Виктор Минеков,  Мартин Илиев, Петър Казаков, Асен Присадов, Габриела Тодорова, Кристиана Серафимова, Йордан Георгиев, Анелия

Цветкова и Денис Димитров.

Определено ръста  в успехите на някои състезатели е похвален, тъй като са се изградили като комплексни такива. Имам пред вид, че на това национално първенство

5 състезатели спечелиха по 2 медала. Това са Георги Василев, Кръстьо Барабаров, Радост Гогова, Магдалена Тодорова и Палмина Петкова.

През април в клуба ще продължи усилената подготовка със състезателите – Виктор Минеков, Асен Присадов, Мартин Илиев, Радост Гогова, Сами Далли и Йордан Георгиев за участие като част от националния отбор на Федерацията в началото на м. Май на Европейска купа на  SKDUN в Суботица-Сърбия. Част от тези състезатели са носители на медали от Световната купа на SKDUN, провела се през 2016 г. в гр. Бургас.

ОБЩИНАТА

Във връзка с постъпили запитвания от регионални медии относно провеждането на 12-то националното първенство на  Българска Федерация Шотокан Карате До в Пазарджик, Ви уведомяваме, че:

Община Пазарджик приветства инициатива и с удоволствие прие да бъде партньор  за провеждането на това състезание, но допълнително трябваше да бъде уточнена датата на провеждане.

Междувременно бе определена датата 19 март за домакинска среща на мъжкия отбор на ВК“Хебър” в плейофите за влизане в Суперлигата на първенството по волейбол.

Поради тази причина  на г-н Асен Василев, който беше ангажиран с организацията на състезанията от националното първенство на  Българска Федерация Шотокан Карате До в Пазарджик,  беше предложено или да бъде променена датата на провеждане, или срещите да бъдат прехвърлени в спортните зали “Хебър” и “Младост”.