Тревожна тенденция отчитат криминалисти от звената в ОДМВР-Пазарджик. Все по-често младежи и мъже на възраст между 18 и 35 години са залавяни с дрога.

Някои от тях дори сядат зад волана след употреба на наркотични вещества.  Така е и през изминалото денонощие. При проверка в близост до общежитие криминалисти от РУ-Пазарджик засекли Й.Д.- 20г. от септемврийското село Виноградец. Последвал личен обиск, при който полицаите открили у младия мъж саморъчно направена цигара с марихуана. Аналогичен е и случая с 23-годишния М.Ц. от Пазарджик . Тази нощ той бил спипан от автопатрул пред входа на жилищния блок, където живее с малко полиетиленово пликче. Полевия наркотест отчел положителна проба за канабис на съдържанието на плика.

На улица във Велинград полицейски автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил „Хонда”. Водачът му А.М.- 34г. от курортния град бил тестван с дрегер. Пробата му за употреба на марихуана обаче се оказала положителна. И тримата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Спрямо тях са образувани полицейски производства.