Над сто човека са се снабдили с покани за участие в пролетния Благотворителен бал „Изгряваща надежда“ , който ще се проведе тази вечер от 19 ч. в ресторант „Форум“ в Пазарджик. Целта на събитието е да набере средства за подпомагане на Сдружението на майките на деца с увреждания „Подай ръка и подкрепи“, в областния град. Събитието ще протече под егидата на кмета на Пазарджик – Тодор Попов, който също ще бъде сред гостите.

Преди началото на търга е предвидена програма с изпълнения на децата от танцов състав „Чудесия“, а фолкпевицата Ивана също участва в програмата, като прави това напълно безплатно заради събитието.

Към момента с произведения на изкуството и лични вещи ще участват над двадесет видни личности от Пазарджик и страната.  Условно сме ги разделили на три групи, разказа журналистката Снежана Гумнерова, която е поела организацията на проявата. В първата от тях попадат хора на изкуството от града като художничката Валентина Банева, графикът Славчо Славчев, Георги Шикеров, Маргарита Иванова.

Във втората група са пазарджиклии, които не живеят в Пазарджик, но са емоционално привързани към града си като журналистката Тина Ивайлова, политологът Емил Кошлуков, дизайнерката, която живее в Лондон – Иванка Христова. Третата група включва хора, които не са от Пазарджик, но са приели да участват в събитието, като дарят свои вещи – актрисите от откраднат живот Йоана Буковска и Радина Думанян, Христо Калоферов и звездата на „Денсинг старс“ – Георги Ганев.

Със свои вещи и лично присъствие ще почете събитието и пазарджишката състезателка по художествена гимнастика Ренета Камберова.

Водещи на вечерта ще бъдат Снежана Гумнерова и Атанас Стоянов от БГрадио. Все още межете да станете част от Благотворителния бал, ако си закупите покана, която е на стойност от 50 лв. Средствата от продажбата на поканите също ще бъдат дарени на Сдружението на майките на децата с увреждания.

21poster-blagotvoritelen bal-01 (1)