Закриване на кампанията си за предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март, направи коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в Пазарджик. Преди началото на срещата с членове и симпатизанти в конферентната зала на Гранд хотел „Хебър“, участниците в събитието се събраха пред входа на сградата и изписаха с телата си номера на коалицията в интегралната бюлетина – 21, а двадесет и един балона полетяха в небето над града.

IMG_8437

„Реформаторски блок – Глас народен“ е единствената автентично дясна коалиция, заяви водачът Бойка Маринска. Никой друг освен нас няма да брани интересите на гражданите, които през годините са се доверявали на различните десни партии в нашия спектър. Нито ГЕРБ, нито друга партия би могла да събере около себе си привържениците на свободата, на ясните правила и духовните ценности, които всеки десен човек носи в душата си, каза Маринска.

Тя подчерта, че това е последната среща на хората от листата, които като Хвърковатата чета са обиколили цялата област в рамките на кампанията. Избрахме Пазарджик за финала, защото тук са най-многото ни привърженици. – добави тя. След това представи и колегите си – вторият в листата – Димитър Петков,  Тодор Джабмбов, Чавдар Чавдаров и осемнадесетата – адвокат Малина Златева. В публиката бяха и Пейчо Търпоманов, Нур Капланова, Любен Тигаланов, Борис Станков. Според Бойка Маринска листата е пълна и това е сигурен белег, че коалицията разполага с квалифицирани и можещи хора, доказали своите предимства.

Тя заяви, че е единственият бивш народен представител, който е представял шестмесечни отчети пред своите избиратели, че е автор на четири законопроекта и съвносител на още 44. Законът за предучилищното и училищното възпитание е на ГЕРБ, заяви Бойка Маринска. Тя се е борила в него да бъдат направени промени, една от тях е в частните училища да могат да се приемат деца с доказани таланти, но от семейства, които нямат средства, за да заплатят таксите, които понякога надхвърлят 8 000 лв. годишно, като за обучението на тези деца ще заплаща държавата.

Особено горда е със Закона за администрацията, който слага край на „калинките“ в общинската и държавната администрация. Ако бъде избрана отново ще работи за утвърждаването и приемането на Закона за доброволчеството.

Срам ме е да слушам как ГЕРБ обещава двойни заплати за учителите, а само преди няколко месеца в зала „Арена Армеец“ отказаха да направят десет процентно увеличение на заплатите. Кога ГЕРБ казват истината? Тогава или сега? Ние не сме на сватба, за да наддаваме, каза още тя.

IMG_8429

По време на предишния мандат ние бяхме камъчето в обувката на ГЕРБ, каза още Маринска. Парламентът не е място където можеш да си разхождаш новото костюмче, а място където от теб хората, които са те изпратили очакват да видят резултат.

Вярвам, че следващото правителство ще бъде дясно-центристко, заяви вторият в листата – Димитър Петков. Той се обърна към избирателите с идеята да направят равносметка относно собствените си очаквания от бъдещето на България. Ние искаме България в ЕС и България в НАТО. Ако изберете друга партия е много вероятно пътят ни да поеме към Русия или Евразия. Тези избори са съдбоносни не само за нашата страна, а и за Европа. Вярвам, че ще постигнем успех на 26 март, с бюлетина 21, врвайте го и вие.

Третият в листата Тодор Джамбов заяви, че очаква реални промени в областта на образованието, ако се приеме предложението на РБ за 4.5% от БВП да отиват за образование и 1% за култура. Икономически разтеж може да има само тогава, когато липсва корупционна среда, заяви той, заради това е много важно да се приеме и антикорупционен закон, който работи.

Тук сме, за да видите, че сме нормални хора, които очакват вашата подкрепа – каза третият в листата Чавдар Чавдаров.  Считаме, че в основата на всяка политика трябва да стоят законът и спокойствието на гражданите. Ето защо в областта на законодателството касаещо битовата престъпност и редица други проблеми, които тормозят гражданите трябва да се направят сериозни промени. Да се увеличат санкциите за извършителите на престъпления, да се преосмисли правната фигура на частния съдебен изпълнител, на банковото законодателство, което позволява блокиране на сметките на граждани без доказани правни основания.

Смели, но болезнени реформи ни предстоят занапред, надявам се да успеем да ги постигнем, с ваша помощ, заяви Малина Златева. Призовавам ви да гласувате с бюлетина 21 в неделя, като по този начин ще се противопоставите на купения вот, ще заявите своето желание да постигнем наистина промени в страната.

IMG_8436

„Реформаторски блок-Глас народен“ категорично ще настоява за спиране на всички социални помощи на семейства, когато децата не посещават училище, заяви водачът на листата в 13 МИР-Пазарджик Бойка Маринска. По думите й мярката ще се отрази основно върху тези родители, които нехаят за бъдещето на своите деца. Няма как държавата да подпомага хора, които са неграмотни и в последствие те да живеят на гърба на тези, които работят и плащат своите данъци, допълни Маринска.

До момента, за жалост, това, че се спират детските добавки на семейства, чийто деца имат над пет неизвинени отсъствия за съответния месец, не дава резултат. Контролът върху изпълнение на мярката е необходимо да бъде повишен. Училищата трябва регулярно да подават справки за учениците, които трайно не посещават училище и да бъдат предприети действия, каза още Бойка Маринска.

Задължително учебниците за учениците трябва да станат безплатни, каза още Бойка Маринска. Това е заложено в програмата на Реформаторски блок и ние ще настояваме да бъдат предприети промени, учебниците за всички ученици, от 1 до 12 клас, да станат безплатни. Промяната ще облекчи много семейства, тъй като комплектът учебници понякога надвишава сумата от 200 лева, която е непосилна за много родители.

IMG_8440

Искам да призова всички мои съграждани, да излязат на 26 март и да гласуват, да гласуват по съвест, заяви Малина Златева, осемнадесета в листата на РБ. Да не се подвеждат по купен вот и красиви обещания. Колкото повече хора гласуват, толкова по – трудно ще е изборите да бъдат купени или манипулирани. Трябва да сме наясно, че всичко зависи от нас самите и ние в момента градим, както нашето, така и бъдещето на децата ни.

Цялата листа на РБ – Глас народен – ТУК
Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!