Аз съм един от малкото министри на правосъдието, при когото синдикатите не са излизали на протест. През моето управление  заплатите в затворите и съдебната охрана бяха увеличени със 7,5 % и бе направена програма за обучение и квалификация , това каза водачът на листата на ГЕРБ Екатерина Захариева пред председатели на синдикални организации от КНСБ  от област Пазарджик. В региона обхванатите от синдикални организации са 10 000 работници. „Каквито и закони да съм внасяла, съм ги съгласувала с вас . Изключително важно е да се търси консенсус със синдикатите“, каза още Захариева и припомни ,че освен да представя идеите в програмата на ГЕРБ приема и предложения за нейното  подобряване. Такова предложение е направено от работодатели от област Пазарджик и е за приемане на минимална  часова ставка за труд в страната.

22герб1

„Делегираните бюджети бяха грешка, която се отрази върху качеството  на нашето образование. Резултатът е едно функционално неграмотно поколение , а в някои малцинствени общности – и реално неграмотно“, бе категорична Захариева при представяне на основния приоритет в програмата на ГЕРБ – образованието. „Решението е промяна в начина на финансиране, обвързана с качеството на преподаване, която да позволи на по-малките и отдалечени училища  да функционират по-добре“, добави Захариева. „Има пряка връзка между заплащането на учителския труд и качеството на образование“,каза още водачката на листата.  Тя анализира и реформата в  професионалното обучение , както и обвързаността му с работодателите и нуждите на пазара на труда.

22герб2

По отношение на подобряване на бизнес климата в страната, Захариева бе категорична,че  ГЕРБ ще обърне системата и вместо хората и фирмите, администрацията  ще събира документите за исканите от тях разрешителни.

По-рано през деня Екатерина Захариева присъства на първа копка за изграждане на зърнобаза към фуражен завод в село Априлци за 1 млн. евро. Инвестицията се финансира по мярка 4,1 на Програмата на развитие на селските райони. Заедно с нея на церемонията присъстваха кандидатката за народен представител д-р Лозана Василева и зам.-министърът на земеделието в кабинета „Борисов 2“ Васил Грудев.

„Този проект показва, че приоритетите в земеделието на кабинета „Борисов 2“ – животновъдство, отглеждане на зеленчуци и плодове, са с висока добавена стойност и създават работни места. Радвам се, че фермерите в нашата област искат да се развиват, защото това означава добри крайни цени и достъп до пазарите.  Пожелавам ви все повече млади хора да искат да се занимават със земеделие“, каза в приветствието си Захариева.

Лозана Василева съобщи, че през предходния програмен период в областта са инвестирани близо 70 млн. лв., а за настоящия период само по мярка 4,1 са одобрени 45 проекта за 26 млн. лева. По време на управлението на ГЕРБ се отчита и 6% ръст на свинете майки и свинете за угояване в областта. Васил Грудев изтъкна, че проектът ще създаде 11 нови работни места.

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!