Полицейска акция на „Охранителна“ и „Пътна полиция“  Районното полицейско управление започна на автопазара, който се провежда всяка сряда край парк „Стадиона“, в девет часа. Причината за намесата на униформените служители е, че голяма част от търговците, които продават джанти, гуми и чаркаляци, са разположили сергиите си на пътното платно, по тротоарите, а също така и в тревните площи на парка.

Още в седем сутринта те са били предупредени, че ако не се преместят ще бъдат санкционирани, а след двучасовия толеранс е започнало и самото санкциониране. Голяма част от участниците в пазара, на който освен авточасти може да се открие и всичко останало, са паркирали колите си на улицата, с което затрудняват движението и предпоставят случването на пътни инциденти с пешеходци.

Срядата е най-кошмарния ден за всички, които живеят в блоковете на ул. „Стоян Ангелов“, тъй като те са „окупирани“ от автомобили на участници в автопазара. Понякога се налага сами да издирват собствениците на возилата, които са задръстили техните или просто тръгват пеша към работа и детската градина или училището, ако не ги открият.