Това, което коалиция АБВ – Движение 21 очаква на 26 март са гласове на разумни хора, които могат да анализират и се интересуват, кой ще представлява българския народ пред парламента, заяви днес водачът на листата Трендафил Величков по време на срещата си с пенсионери от различни клубове в Пазарджик.Заедно с него бяха кандидат – депутатите д-р Красимира Радева и Атанас Шопов.

Аз съм момче от село и знам, че като говориш с по-мъдри е по – добре да слушаш преди да приказваш и заради това, искам да чуя на вас какво не ви харесва и какво очаквате от бъдещия Парламент. Ние винаги сме били пред вас и обществото и винаги сме се отчитали. Аз и преди съм го казвал, ще го представя и сега – индустриална зона „Родопи“, отварянето на филиала на Медицинския университет,  създаването на западния околовръстен път, каза Трендафил Величков.

Сега искаме вашето доверие за няколко конкретни неща, подчерта Величков. Д-р Красимира Радева и Атанас Шопов, както и аз не сме хора, които ще ви излъжем, че цялата ни програма е написана за българския пенсионер. Напротив нашата програма е написана за вашите деца и внуци, за да могат те да имат достоен живот. Казвам го защото знам как живее един български пенсионер, татко е с 167 лв. пенсия, знам колко му е трудно да се справя с днешните условия, повечето сте като него, каза Величков. Това, което ще откриете за себе си в нашата програма е, че предлагаме вашите пенсии да бъдат преизчислени към 2013 г. Другото нещо е всеки месец да имате по едно безплатно посещение при лекар специалист.

Като говорим за ниските доходи на българския пенсионер, за съжаление 60% от нашите граждани живеят на прага на бедността, предлагаме радикална данъчна реформа в премахването на плоския данък и въвеждне на справедливо подоходно облагане, за да можем да плащаме рационално и справедливо. Трябва да има необлагаем минимум, каза Вличков. Хората, които взимат до 460 лв. също плащат 10% данък, колкото и тези които взимат 5000 лв. Но, 46 лв. са много по-важни за вас, отколкото петстотинте лева на онзи с 5000. На практика при вас това е цената на хляба, заради това искаме данъчната тежест да се понася от всички.

Д-р Радева разясни предложенията по отношение на здравеопазване. Това което искаме е да отпадне потребителската такса, в момента ние работим в условия, в които сме като еднолични търговци. Здравето не може да бъде търговия, предлагаме да се премахнат търговските дружества, безплатни ясли и детски градини, майчинството за две години да бъде, преизчисляването на пенсиите. Като дойдат избори всеки обещава, където и да отидете все ви се обещава, но после нещата не се променят. Но АБВ има силата да направи промяна, която ще „излекува“ българската социална система.

Атанас Шопов от нашия общински съвет, не прикрива кражби, измами и злоупотреби. Наистина всички обещават, тези които гласуваха общинския патронаж да влезе в ръцете на частна фирма, сега се кандидатират за депутати и сега ще ви защитават правата в Народното събрание? Кажете ми, те ли трябва да влязат в Парламента? ГЕРБ и БСП на местно ниво подкрепят кмета, сега ви разправят как много ще работят за народа, намазани, с хубави костюми и си продават общината на олигарсите, те ли ще ви представляват? Тях ли искате да изберете? Техните хора ли ще ви бранят правата в София? В Общинския съвет на Пазарджик – вашите права браним аз, Ангел Минков и Руди Синапов от Реформаторския блок. Другите са продажни, заяви Атанас Шопов.

Призовавам ви да изберете хора, които няма да ви подведат, каза Трендафил Величков. Аз не съм лицемерен, имаме листа с осемнадесет човека и можете да бъдете сигурни, че не лъжем и не подкупваме никого. Не казвам гласувайте за мен, защото можете да изберете когото си поискате от нашата листа, ние сме демократична партия и това, че съм водач, не означава, че аз съм най-добрият избор. Гласувайте за този, който наистина харесвате, но бъдете уверени, че който и да е той от листа №8, няма да останете подведени.