Йорданка Игнатова, астролог

Всеки се вълнува как най-ефективно и здравословно да прекара лятната си почивка. Не може тълкуванията да бъдат спрямо зодиакалните знаци, защото всеки човек е индивидуален – различен.

Единствено определена квалификация може да се направи в зависимост от преобладаващите елементи в хороскопа.

Знаем, че зодиакалните знаци се делят на: Огнени, земни, въздушни и водни.

Когато преобладава огненият елемент / повече планети разположени в огнените знаци- ОВЕН, ЛЪВ и СТРЕЛЕЦ/ тогава на този човек му трябва да се зареди със слънчева енергия. Отпуската му през времето когато господства знака Лъв ще му е от голяма полза. Слънцето и движението на открито, а може би и занимания с леки физически упражнения във фитнес салоните. Така той ще се зареди с енергия и няма да боледуват през зимата. На тези,които в хороскопа им липсва огненият елемент могат да предприемат екскурзионно летуване, но да избягват тежко – смилаемите храни, консервите и алкохола. За вас са подходящи планинските курортни селища като Велинград, Стрелча, Равногор, Цигов чарк и навсякъде където ви харесва.

Преобладаващият земен елемент/ ТЕЛЕЦ, ДЕВА, КОЗИРОГ / в хороскопа ще Ви насочи към селото или така наречените къщи за почивка в различни селски местности, където ще имате възможност за по-добър контакт със земята / да ходите боси /, а ако има и река още по-добре. Разходките на открито, спокойният сън и тишина ще ви помогнат да се възстановите идеално. Идеално ще се почувствате по поречието на Марица или Тополница, ако сте решили просто да отидете на пикник. Ако имате и къща на село, това означава, че там е вашето място за отмора. В края на Август и началото на Септември е отличен период за Вас.

На тези хора, които в хороскопа им липсва земният елемент трябва да балансират дневният си режим по време на отпуската си правилно, за да имат време за почивка, движение и контакти.

Храненията да бъдат в определените часове за закуска, обяд и вечеря.

Преобладаващият въздушен елемент в хороскопа/БЛИЗНАЦИ, ВЕЗНИ и ВОДОЛЕЙ/ на повечето хора ще ги насочи към планински местности с надморска височина около 700 м. За тях е от особено значение чистият въздух, разходките и преходите, слънцето, тишината и обкръжението на приятни хора. Подходящо място за вас е Батак или Св. Константин край Пещера. Стрелча също ще ви се отрази добре. 

На хората с намален или отсъстващ въздушен елемент могат да предпочетат планински местности в близост до река и възможности за повече контакти. В края на юли и началото на август е време за отпуската Ви.

Преобладаващият воден елемент в хороскопа/ РАК, СКОРПИОН, РИБИ / изисква почивка на море или в близост до вода /река, язовир, океан /. Тъй като хората с преобладаващ воден елемент в хороскопите си са особено чувствителни, то водата / особено морската / ще ги пречисти и възобнови. Но трябва да заменят месото с риба и да увеличат приема на вода. До 20-ти юли е добрият период за излизане в отпуск. А мястото край язовир Батак, Доспат или Беглиците.

При намален или липсващ воден елемент по време на отпуската си хората да наблегнат на здравословното хранене и поне едно тридневно пречистване на организма, защото при този отсъстващ елемент те са благосклонни да натрупват и затлачват организма си с токсини, а почивката обезателно да бъде на море.