Основните мерки, които ще предприемем от коалиция АБВ – Движение 21, ако влезем във властта е да довършим започнатото и по отношение на хората, които са дали основен принос в охраната и опазването на държавата ни, заяви днес Трендафил Величков водач на листата, по време на срещата с ръководството на дружество „Полк. Владимир Серафимов“ към Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Той изтъкна, че по време на предишното Народно събрание АБВ са били инициатор и вносител на закона за ветераните от войната, който им дава редица права. Но в бъдещият парламент може да бъде извоювана и финансова подкрепа за тях. Те са не повече от 3 000 души в цялата страна.

Казвам го не, за да се хваля, защото всеки знае, че истинският патриотизъм е бил винаги част от нашите програми, каза Величков. Като подчерта, че партията не веднъж е способствала за изграждането на паметници и се е включвала в родолюбиви инициативи.

С работата си сме били съпричастни към сектора сигурност. Няколко от основните идеи за превъоръжаване и доокомплектоване на армията дойде от нас. Една от каузите ми в бъдещия Парламент ще бъде, създаването на национална гражданска гвардия. В голямата програма намери място тази идея и за мен е важно да осигуря поддръжници за нея, заяви водачът на листата на АБВ – Движение 21.

Тази гвардия ще може да оказва помощ при бедствия, при инциденти, при ситуации, които изискват намесата на дисциплинирана и организирана група от хора. Но в момента младите ги няма и няма как да бъдат привлечени на този фронт. Нужен е по-голям синхрон между държавата и съюзи като вашия, каза Величков.

Псевдопатриотизмът извира от всякъде, но вие знаете, че да можеш да носиш знаме в едната ръка и дърво в другата, не е патриотизъм.

На вас ви е до болка ясно какво стана след като се унищожи българската армия. Младото поколение загуби интерес към тази професия, тя не е привлекателна и не е престижна. Нужна е една структура, която да бъде на доброволни начала и да бъде част от армията, и гражданското общество, организация, каквато е вашата би могла да бъде полезна за държавата. Нужно е да се работи с младите, те трябва да имат представа от това, което е необходимо за отбраната. – заключи Величков.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!