Водачът на листата на ПП ГЕРБ Екатерина Захариева направи дарение на Центъра за онкоболни в Пазарджик тази сутрин. Нов подвижен ехограф и принтер, на стойност 6 200 лв. е придобивката, която ще даде шанс на жените и мъжето от областта да направят безплатни профилактични изследвания за рак на гърдата, рак на простатата и щитовидната жлеза.

IMG_8463

Апаратурата е закупена благодарение на дарителска кампания, която Екатерина Захариева започна в началото на предизборната кампания, след като посети Центъра. Тя сподели, че средствата са били събрани буквално за няколко дни, след като тя представила инициативата си пред свои близки, познати, членове и симпатизанти на партията.

IMG_8466

Щастлива съм, че по този начин може да се прави ранна диагностика на заболяванията и както всички добре знаем, ракът на гърдата при жените е лечим, стига да бъде открит навреме. Радвам се, че допринесох  за разширяването на дейността на Центъра и сега по всяко време и при нужда апаратът може да бъде използван от хората.

От своя страна създателката на Сдружението на онкоболните – Мария Чергарова, благодари за придобвката, като подчерта, че до сега профилактичните прегледи са били извършвани от мобилен ехограф, който се използва от цялата страна. От тук насетне областта ни има собствен апарат и това дава възможност за много по-чести кампании, а също така и за по-прецизни изследвания. С новия принтер резултатите вече ще могат да бъдат съхранявани и на хартия, което е важно за пациентите.

По време на предишната кампания за превенция организирана от онкоцентъра, са открити два нови случая на злокачествени образувания и 13 жени с друг тип добокачествени тумори.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!