Пазарджишкият волейболен отбор „Хебър“ преди секунди си извоюва правото да участва в Суперлигата на България, след като надигра в труден мач силистренския „Доростол“. Гостите спечелиха първия гейм (23:25), а вторият се оказа доста оспорван, но го спечели „Хебър“ (25:18) и върна надеждата на феновете, че няма да се стигне до пети гейм, след като спечели и третия (25:19) . Четвъртият гейм приключи с резултат 25:17. Така пазарджишкият тим спечели и златото във Висшата лига с 3:1.

25волейбол2

Първият мач по пътя към промоция в Суперлигата се състоя на 19 март от 18:00 ч в зала “Васил Левски” в Пазарджик и бе спечелен от нашия отбор с (3:1). Втората среща бе в Силистра на 22 март, където инкасирахме загуба от (3:2), след изнурителен мач, в залата на ЕГ – „Пейо Яворов“ и така се стигна до днешния трети двубой – отново в Пазарджик.

 

Сериозен принос за успеха има и публиката, която не спря през цялото време да аплодира своите любимци.

Припомняме, че до днешния триумф се стигна след като на 8 юни миналата година кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви името на треньора на отбора – Атанас Петров.

„Благодаря за доверието. Пазарджик заслужава да има силен волейбол, най-малкото, защото е давал и дава много кадри на този спорт. През последните години волейболът се наложи като национален спорт – с него в отборен план са свързани най-значимите резултати за страната ни и ние трябва да използваме това”, заяви той пред журналистите в Пазарджик тогава.

„Много е важно да направим силен отбор, който всяка година да надграждаме. В началото ще започнем с външни волейболисти, защото местните момчета са малко. Имаме обаче доказана във времето школа, която до 3-4 години може да захрани върхът на пирамидата – мъжете с местни попълнения, поне на 50 %-та”, сподели възгледите си Петров. Той бе наясно и защо се е стигнало до този вакуум. „От тук са излизали качествени деца, но като няма къде по-нагоре да се реализират са отивали по другите отбори”.

И така само за десет месеца той успя да направи от състава отбор, който не спира да радва своите почитатели. Днешният двубой отново доказа, че когато човек знае към какво се стреми и как да го постигне, положителните резултати са неизбежни.