На територията на област Пазарджик изборният процес започна в спокойна обстановка. Снощи всички изборни секции бяха запечатани и поети под полицейска охрана, тази сутрин към 07.00ч. всички отвориха нормално и са предадени на секционните избирателни комисии. Няма констатирани прояви, които да затруднят нормалното провеждане на изборния процес. Над 600 полицейски служители на ангажирани в охраната на парламентарните избори днес. Предвидени са екипи за реагиране на сигнали за нередности или престъпления свързани з избирателните права на гражданите. Припомняме, че полицейските служители охраняват секциите извън местата за гласуване и няма да допускат в изборните помещения лица носещи оръжие, във видимо нетрезво или неадекватно състояние. Служителите на звената от ОДМВР-Пазарджик са в непрекъснат контакт с РИК, прокуратурата, областната и общинските администрации.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик е създал организация с цел съдействие на гражданите от областта да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание

Гражданите могат да подават искания за издаване на удостоверения в сектор „БДС“ при ОДМВР-Пазарджик и районните управления в Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище днес от 08.30ч. до 19.00 ч. От 21 март до момента са издадени общо 41 удостоверения за гласуване на граждани.

Ето кой поведе в резултата при 3 % избирателна активност – ТУК