* Снимките са на талантливата Вили Тодорова

Текст: Ивайло Пампулов

След края на финала между отборите на Хебър (Пазарджик) и Доростол (Силистра) в зала „Васил Левски“ се проведе и церемония по награждаването на призьорите, като отсъстваше само отборът на Дея Спорт (Бургас), който заедно с този на Виктория Волей (Пловдив) печели бронзови медали. Среброто е за Доростол, а златото – за Хебър.

Купата и златните медали за победителите връчи лично кметът на Пазарджик Тодор Попов. Играчите на Доростол бяха наградени от вицепрезидента на БФВ – Любомир Ганев, а тези на Виктория Волей – от члена на УС на федерацията Тодор Дапев.

След последната топка във финалния двубой настроението в залата бе много приповдигнато, като близо 1000 зрители ликуваха за завръщането на Хебър в елита на България. Много радостни моменти, снимки за спомен, шампанско за победителите и купи и медали за играчите. Така бе сложен край на сезона във Висшата лига, като единствено отборът на Доростол очаква да разбере къде ще изиграе плейаутния си мач срещу предпоследния от Суперлигата – Арда (Кърджали).

Ето и как изглежда крайното класиране във Висшата лига за сезон 2016/17:

1. Хебър (Пазарджик) – промоция за Суперлигата

2. Доростол (Силистра) – плейаут с Арда (Кърджали)

3. Виктория Волей (Пловдив)

3. Дея Спорт (Бургас)

26во 26во1 26во2 26во3 26во4 26во5