Двукратният световен шампион по самбо Георги Георгиев ще бъде директор на новото Спортно училище в Пазарджик, съобщи днес по време на сесията на ОбС, кметът Тодор Попов.

Общинският съветник Георги Георгиев е и председател на постоянната комисия „За децата, младежта, спорта и туризма” в ОбС-Пазарджик. Понастоящем Георгиев е треньор по джудо на СК“Кодокан“ в Пазарджик.

Роден е на 30 януари 1976г. в Пазарджик. Първият му треньор е Иван Филипов, личен треньор – Симеон Ценев. Състезател е на ЦСКА. Заради бронзовият му медал от Олимпиадата в Атина той бе обявен и за „Почетен гражданин“ на областния град.

Спортни успехи: двукратен световен шампион по самбо – Санкт Петербург (2003) и София (2006), двукратен европейски шампион по самбо – София (1999) и Албена (2003), бронзов медалист по джудо – Олимпиадата в Атина (2004), категория до 66 кг.

Припомняме, че от тази есен в Пазарджик отново ще има Спортно училище, то ще се помещава в сградата на „Георги Бенковски“, тъй като там има база за развитието на спортните дисциплини, които ще се изучават в школото. През миналата година тогавашният министър на образованието – Меглена Кунева даде зелена светлина за развитието на проекта, който е част от предизборната програма на кмета Тодор Попов.