Младежки дом Пазарджик стартира гласуването за връчването на Златен знак на Младежки дом. Номинираните личности са обявени след процедура по набиране на Номинации за носител на Златния знак на Младежки дом Пазарджик  за 2016 година, съобщи директорът Инна Церовска.

Знакът се присъжда  на личност, допринесла за развитието, утвърждаването и популяризирането на Младежкия дом. Тази година  са номинирани следните личности (по азбучен ред):

  • Борис Ганчев – художествен ръководител и хореограф на ПТС „Чавдар“ от 1979 до 2015 година. 35 години работи неуморно за утвърждаване  на  „Чавдар“ като един от най-успешните любителски танцови състави в България.
  • Дечо Илиев –   дългогодишен работник на Младежки дом Пазарджик. Основател на Forty Radio – онлайн радио на Дома. Разработва програмната схема на радиото и обучава млади хора за водещи на различните предавания.
  • Елена Тоткова – преподавател в ОУ „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен сътрудник на Младежки дом Пазарджик за приобщаването и включването на ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ в инициативи и културни и  иновативни форми на образование  на Дома.
  • Мария Дъбова – журналист, в. „Знаме“. Отразява събитията и инициативите на Младежки дом от много години. Популяризира дейностите на Дома с коректно отношение и внимание към фактите.
  • Станимир Стоилов – доброволец на Младежки дом Пазарджик. Работи активно за подготовката и реализацията на инициативи, форуми, фестивали и конкурси на Младежки дом Пазарджик по време на обучението си в ЕГ „Бертолт Брехт“. Като студент във Великобритания сътрудничи за успешното развитие на международните културни връзки на Дома.

Гласуването ще се извърши онлайн в периода от 10.00 часа на 1 април до 10.00 часа на  12 април на сайта на Младежки дом Пазарджик www.mdompazardjik.com . Връчването на знака ще стане на церемония по време на Годишния концерт на ПТС „Чудесия“ на 13 април 2017 година от 19.00 часа на Площад „К.Величков“.

Знакът се връчва  всяка година през месец април за рождения ден на Младежкия дом. Присъжда се на личност, допринесла за развитието, утвърждаването и популяризирането на Младежкия дом; за финансовото подпомагане на дейността на Дома; за подобряване условията на работа в Дома и подобряване на материалната база през изминалия едногодишен период.

Номинирани личности, спечелили веднъж Златния знак, не участват в следващо гласуване.

Носители на знака в предходните години: Таня Димитрова, Стоян Караджов, Спас Крайнин  и Нишан Бъздигян.