Със съдействие на граждани е задържан извършител на грабежи. Вчера в ранния следобед в близост до моста на река Марица млад мъж нападнал 51-годишната П.С. от Пазарджик. С помощта на физическа сила той отмъкнал дамската и чанта с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон и сумата от около 70 лева.

Граждани станали свидетели на случващото се реагирали незабавно, успели да задържат грабителя и информирали полицейското управление в областния град. Незабавно на мястото пристигнали екипи от охранителна и криминална полиция. Станало ясно, че мъжът е старият им познайник Е.А.- 23г. от пазарджишкото село Братаница. Той е криминално проявен и осъждан за извършени от него множество кражби.

При проведените процесуални действия е установено, че Е.А. е автор и на друг подобен грабеж станал на 15 март тази година на централния булевард „България” в областния град. Грабителят е задържан за срок от 24 часа, а случаят ще бъде докладван в Районната прокуратура. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.