Ана Гройс, PZdnes.com 

Поредните най-високи отличия завоюваха талантите от ПТС „Чудесия“ от Младежкия фестивал на изкуствата – София 2017. Малките танцьори от първа, втора и четвърта възрастова група грабнаха Гран При в съревнование с 25 състава от цяла България. Бяхте изключителни, силни и хвърковати! За пореден път показахте ниво, класа и екипност – коментира след края на фестивала с конкурсен характер художественият ръководител на „Чудесия“ Таня Димитрова.

Младите таланти от „Чудесия“ взеха участие в Младежкия конкурсен фестивал на изкуствата София 2017 в събота. В зала 11 на Националния дворец на културата, танцьорите се представиха в първата част на фестивала Народна хореография и вокални изпълнители на народна музика с два танца – единият от нашенския край, и втори по избор.  Ежегодно над 60 състави и повече от 2500 изпълнители от цялата страна се борят за призовите места и Гран При на престижния форум. Организатори са „Асоциация Български Фолклор”, „ЕВРОГРЕЙД” ООД и „ЕВРОГРЕЙД БГ” ЕООД.

Целта на конкурса е освен да се даде изява на значителен брой деца и млади хора и така да се повиши мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност, също така популяризиране на съвременните и традиционните народни изкуства. Не на последно място организаторите посочват и размяна на творческа информация и развитие на постиженията в различните танцови стилове и музикални направления.