Виртуозният пианист Емануил Иванов ще зарадва почитателите на класическата музика със самостоятелен концерт, който ще се проведе утре вечер в зала „Маестро Георги Атанасов“ в Пазарджик. В програмата са включени Доменико Скарлати – Шест сонати, Морис Равел – Сонатина и Фредерик Шопен – Соната №3, оп.58.

Специалистите предвещават блестяща кариера на младия изпълнител, който вече е лауреат на множество международни и национални конкурси. Пазарджик е привилигерован да гледа и слуша на живо Емануил Иванов, който тази година е абитуриент в ЕГ“ Б.Брехт“ – Пазарджик.

Припомняме, че Емануил Иванов от Пазарджик е големият победител от 12-тото издание на конкурса „Млади виртуози” в София. Той получи три отличия в рамките на събитието- Специалната награда на „Кантус Фирмус” за най-ярко представил се български участник – Концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио, Първа награда в трета възрастова група от категория „Пиано” и голямата награда ”Откритие на конкурса”. Талантливият пианист е възпитаник на Езиковата гимназия „Бертолд Брехт” в Пазарджик в класа по пиано на Галина Даскалова, както и на акад. Атанас Куртев в София.

През юли 2014г. Емануил Иванов изнесе солов рецитал във Бургундия, Франция, на фестивала „Атанас Куртев”. Носител е на първа награда от 2-рия Международен конкурс „Viva piano” (София), 1-вия Международен конкурс „Скрябин-Рахманинов” (София, 2012г. и златен медал), 2-рия Международен конкурс „Виктор Мержанов” (Кюстендил,2013г. и златен медал ). През 2015г. той стана първия носител на извънредна награда от конкурса за млади пианисти „Димитър Ненов“, проведен в Разград, за изпълнението на „Буря” из „Години на странстване” от Ференц Лист.

Клавирният рецитал ще започне в 18.30 ч.