Пет до петнадесет години затвор предвижда законът за грабежа извършен от Емил Асенов от Братаница преди четири дни, стана ясно днес по време на делото за налагане на мярка за неотклонение в Окръжен съд – Пазарджик. Обвиняемият има богато съдебно досие, в което влизат единадесет условни и една ефективна присъда за кражби. Ето какво стана:

В ранния следобед, в неделя в близост до моста на река Марица Емил Асенов е нападнал 51-годишната Петя С. от Пазарджик. След като я ударил той отмъкнал дамската  чанта с намиращите се в нея лични документи, мобилен телефон и сумата от около 70 лева.

Граждани станали свидетели на случващото се реагирали незабавно, успели да задържат грабителя и информирали полицейското управление в областния град. Незабавно на мястото пристигнали екипи от охранителна и криминална полиция. Станало ясно, че мъжът е старият им познайник Емил Асенов на 23г. от пазарджишкото село Братаница.

При проведените процесуални действия е установено, че Асенов е автор и на друг подобен грабеж станал на 15 март тази година на централния булевард „България” в областния град.

Прокурор Васил Малинов поиска от съдия Джунева на Асенов да бъде наложена мярка „задържане под стража“. На въпроса на съдийката защо е извършил грабежа, Асенов отговори: „И аз не знам защо. Искам да си ида у дома и да се върна на работа, от две години нищо не съм барвал. Една игла от шивашкия цех не съм взел, питай шефката, ако не вярваш“.

Адвокатката на обвиняемия поиска като мярка за задържане „домашен арест“, но с оглед на богатото криминално досие, съдия Джунева реши да остави Асенов зад решетките.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр.Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 13 април 2017 год. от 10 ч.