Ученици от Прогимназия” Св.св.Кирил и Методий” участваха в състезание на тема” Това го знае всяко хлапе, което чете“.

Проявата е част от програмата на Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”- Пазарджик послучай Седмицата на детската книга и е посветена на 180 години от рождението на Васил Левски.

Учениците от шести ”а” и седми ”а” класове в прогимназията с ръководители Митка Йосифова, Веселка Константинова и Мария Николова бяха разделени в два отбора-„Апостолът на свободата” и „Лъвски скок”, които участваха във викторина с въпроси от живота и революционната дейност на Васил Левски.

05левски

Всички ученици се представиха много добре отговориха точно, изчерпателно и затрудниха журито, като отборът” Апостолът на свободата” събра 113 точки, а „Лъвски скок”-111 точки.  От името на Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев” всеки участник получи грамота и книжка и библиотекарите им пожелаха отново да дойдат, за да се включат и в друга инициатива. Директорът на Прогимназия” Св.св.Кирил и Методий” Веско Чавдаров заяви, че е радостени  горд от представянето на възпитаниците на училището и им пожела все така добре да представят учебното заведение в добра светлина.

05левски1