Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе  в съда обвинителен акт срещу  Владимир Г., на 59 г., за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, и представляващо опасен рецидив – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 и т.12 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е осъждан многократно, като една от присъдите е за убийство.

През месец декември 2016 г. обвиняемият Владимир Г. заживял при пострадалия Г. И., на 60 г.,  в апартамент  в гр.Пазарджик.  В жилището нямало ток и вода, почти липсвали мебели. Двамата често влизали в конфликти и употребявали алкохол. Те не работели. Обвиняемият Владимир Г. осигурявал храна и алкохол чрез кражби срещу предоставения подслон от Г.И.

Един ден в началото на февруари 2017 г., Г. И. решил да изгони от дома си обвиняемия Владимир Г. Двамата били употребили алкохол.  Между 22 и 23  часа те се скарали. Г.И. замахвал с нож към обвиняемия Владимир Г. Той от своя страна започнал да му нанася удари в главата  с метална лопатка, използвана за почистване на дома, след което му нанесъл и множество удари с нож по тялото. После обвиняемият си легнал  и заспал. На сутринта, когато се събудил, установил, че Г.И. бил мъртъв. Хванал го за краката и от хола го завлякъл в спалнята на апартамента, където го оставил да лежи на пода по гръб и го покрил с различни дрехи.  След това излязъл от жилището и обикалял из гр. Пазарджик. Вечерта се върнал в апартамента, където прекарал нощта. В продължение на около две седмици, обвиняемият Владимир Г. живеел по този начин – през деня обикалял из града, а вечерта се прибирал в жилището на убития. На 21 февруари 2017 г. обвиняемият Владимир Г. бил задържан за кражба и му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда. На 6 март 2017 г. полицейски служители посетили адреса, където живеел,  и открили трупа на Г.И. в спалнята.

Причината за настъпването на смъртта на Г. И. е остра кръвозагуба, по тялото му са открити различни травми и множество прободно-порезни рани.

 Обвиняемият Владимир Г. се е признал за виновен и е съдействал на разследването.