Старши учителят по информатика и математика Радка Спасова поема поста временно изпълняващ длъжността директор на МГ“Константин Величков“ – Пазарджик, съобщиха от РУО – Пазарджик. Най-вероятно през лятото ще бъде насрочен конкурс за мястото на Ангел Велков, който днес изненадващо подаде оставка. Тя бе приета от Регионалното управление на образованието, тъй като Велков е посочил, че се налага да освободи поста поради лични причини.

От РУО – Пазарджик изказаха и багодарност към работата на Ангел Велков като директор на гимназията. От там подчертаха, че извършените до момента проверки са установили, че всички претенции на недоволните преподаватели са удовлетворени, с изключение на две плащания, забавени заради неполучена към момента субсидия. Предстои и те да бъдат издължени от поелата поста нова директорка.

Радка Спасова е професионалист в своята област, тя се ползва с доверието и на учениците, и на учителите в гимназията. Тя работи там повече от десет години и е част от редица успешни проекти на своите възпитаници. Радка Спасова ще встъпи в длъжност от понеделник, 10 април.

Тя е завършила ПУ“Паисий Хилендарски“, а преди това Икономическия техникум в родния си град Пазарджик.