ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организира конкурс за патриотична творба на тема „Защо ще остана в България”.

Произведението може да обхваща различни жанрове – проза /разказ, есе/, поезия /стихотворение,текст за песен/, както и видеоклип, картина или снимка. Участие ще могат да вземат всички ученици, учащи на територията на Община Пазарджик, които към 01.06.2017 г. са навършили 18 години.

Срокът за участие е до 24 май като творбите могат да бъдат изпращани на  адрес : гр.Пазарджик, ул.”Константин Величков” № 12, за ВМРО, тел 0885966377 или на e-mail vmropazardjik@gmail.com.

Творбите ще бъдат проверявани от четиричленно експертно жури, оценяващо творческите качества на младите пазарджиклии, което на 02 юни на тържествена церемония в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”  ще награди участниците.

Победителят ще посети Европейския парламент в Брюксел под патронажа на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки.

Второ място – 18 от участниците ще посетят старите столици на България Плиска и Велики Преслав, като ще се обърне специално внимание на Голямата Базилика в Плиска.

Трето място – 18 от участниците ще бъдат поканени на официално посещение на Народното събрание на България с любезното съдействие на народния представител от КП Обединени патриоти – Александър Сиди, който ще обясни същността на работата на Българския парламент.

Организаторите се надяват да се включат всички младежи, които още пазят патриотичния си дух и вярват в бъдещето на България.