Пазарджик ще е домакин на 20 и 21 април (четвъртък и петък) на традиционния турнир за деца до 12 години за Купата на Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Надпреварата е част от Националната програма „Децата и футболът“ и се организира от АБФ, Българския футболен съюз (БФС), Министерството на младежта и спорта (ММС) и Община Пазарджик. По традиция турнирът се провежда под патронажа на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който е поканен да награди лично победителите в състезанието. За първото място ще спорят 8 детски отбора от Пазарджишка обл
аст:
1. ФК „Оборище“ (Панагюрище)
2. ФК „Чепинец“ (Велинград)
3. ФК „Свобода-2011“ (Пещера)
4. ФК „Марица“ (Белово)
5. ФК „Брацигово“ (Брацигово)
6. ФК „Батак“
7. ДФК „Орлета“ (Пазарджик)
8. ФК „Левски“ (Паталеница)
Мачовете ще се играят на стадион „Георги Бенковски“ и започват на 20 април от 9.00 ч., като финалът за първото място е на 21 април от 11.30 ч. Всички участници ще получат пълна футболна екипировка и топки, осигурени от организаторите на турнира. Ще бъдат раздадени и следните индивидуални награди:
– най-добър вратар;
– най-добър защитник;
– най-добър полузащитник;
– най-добър нападател;
– голмайстор на турнира;
– най-техничен състезател;
– най-полезен състезател;
– най-добър състезател на турнира;
– най-добър треньор;
На индивидуалните призьори ще бъдат връчени специални предметни награди, осигурени от генералния спонсор на Националната програма „Децата и футболът“ – „Кока-Кола“.