В СУ „Хр. Ботев“ гр. Септември днес ще се проведе третото обучение от поредицата образователни занимания по програма Детско полицейско управление на територията на област Пазарджик. Началото е в 15.00 часа, а темата: „Вредата от употребата и злоупотребата с алкохол“.

Експерти от отдела по профилактика на болестите и промоция на здравето в РЗИ ще изнесат презентация на учениците от трети клас, ще представят приказката „Най-малкото дяволче и човекът“ от Л. Н. Толстой и ще направят демонстрация с алкоочила. Децата ще получат и книжката „Приказка за алкохола“ от поредицата на РЗИ Пазарджик „Училище за здраве“.

Учениците от трети до шести клас от ОУ „Патриарх Евтимий“ гр. Пещера и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велинград вече преминаха тематичното обучение и научиха за опасното въздействие на алкохола върху човешкото здраве.

Програмата Детско полицейско управление е инициатива на МВР, която на територията на област Пазарджик се реализира с участието на Областна дирекция на МВР, РЗИ, БЧК, РУО и др. организации в областта.

До края на април експертите от РЗИ ще проведат обучения в НУ „Н. Фурнаджиев“ гр. Пазарджик и ОУ „Проф. М. Дринов“ гр. Панагюрище.