За поредна година експертите на РИОСВ-Пазарджик инициираха и участваха в разнообразни прояви по повод Международния ден на Земята – 22 април.

21риосва2

РИОСВ журира и награди авторите на пет есета на тема „До хората в деня на Земята”. Конкурсът, проведен в СУ”Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград беше част от инициативите, с които училището се включи в отбелязването на този нерелигиозен празник.

Награда от РИОСВ получи и Михаил Мишев от 10”б” клас, автор на фотографска изложба с уникални пейзажи от Велинград и близки природни забележителности. Много поощрителни награди получиха ученици от начален курс като автори на стихчета, „Лап бук”, рисунки и уникален макет на „еко ферма”.

Днес РИОСВ се включи в инициативите за Деня на Земята на СУ”Александър Иванов-Чапай”, гр. Белово. Модното ревю от рециклирани материали предизвика много усмивки и аплодисменти. „Цветя от живата планета” – под този наслов премина конкурсът за най-добре аранжиран букет. Учениците бяха подготвили изложба на предмети от рециклирани материали и презентация на членовете на ученическия воден парламент. Експерт на РИОСВ представи видеоурок на тема „Опазване на въздуха”.  Учениците засадиха храсти и цветя в градинката пред входа на училището, предоставени от „Екоинвест”ЕООД, гр. Пазарджик – рециклираща компания. Фирмата предостави цветя и храсти за облагородяване на двора на училището и в гр. Ветрен.