Седмина седнали зад волана под въздействие на алкохол или наркотични вещества са задържани от органите на реда за времето от събота до днес.

В неделя сутринта станал пътен инцидент на пътя между селата Поибрене и Петърч. 31-годишният панагюрец Р.М. загубил управление над джипа си „Нисан”. Возилото се отклонило от пътя и се ударило в скален скат. На място пристигнал екип на „Пътна полиция” при РУ-Панагюрище. Водачът бил тестван с дрегер, като пробата отчела 1.42 промила концентрация на алкохол.

При рутинни проверки на униформените в областта били спипани още С.М.- 25г. и 22-годишната М.З. от Панагюрище, Х.Д.-27г„ от село Поибрене и Б.Г.-26г„ от село Момина Клисура. Всички те били зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила, като дамата била с най-високи стойности – 2.31 промила. В.Р.- 28г. от Костандово и К.Л.- 29г. от село Мало Конаре са засечени да шофират под въздействието на наркотични вещества. И седмината са задържани за срок от 24 часа, а спрямо тях са образувани бързи и незабавни производства.