Районна прокуратура – Пазарджик ще се пренесе в сградата на ОДМВР през следващия месец, стана ясно днес по време на пресконференцията на председателя на Окръжен съд – Пазарджик – Елеонора Серафимова, във връзка с отчета за изминалата 2016 г.

По време на срещата съдия №1 на Пазарджик съобщи, че все още не са осигурени средства за създаването на проект за сграда на новата съдебна палата, чийто нотариален акт за земята бе връчен на съдия Серафимова в началото на миналата година от кмета на Пазарджик Тодор Попов. Бъдещата сграда ще се намира в непосредствена близост до бившата Автогара, а решение земята да бъде дарена на Окръжен съд бе взето от ОбС – Пазарджик още през 2015 г.

Пренаселеността на настоящата сграда бе разисквана през 2016 г. и тогава бе взето решение Районната прокуратура да ползва временно сградата на Полицията. В момента там текат ремонти и през следващият месец общо 16 -те прокурори ще се нанесат в реновираните помещения. На освободения втори етаж в съдебната палата ще се помещават прокурори от Окръжна прокуратура и евентуално съдии от Окръжен съд.

ВСС трябва да отпусне средства за изготвяне на проект на новата съдебна палата, а строителството ѝ вероятно ще се състои през следващите години.