Ново кръгово кръстовище ще има в Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов в края на сесията на ОбС днес. То ще се намира на пресечката на бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Петър Бонев“ в областния град. Мястото е много проблемно и натоварено и мнението на специалистите е, че то трябва да бъде регулирано по този начин.

Новото къргово ще бъде и част от ремонта, който предстои на бул. „Александър Стамболийски“ през това лято. Най-вероятно той ще започне през юли и ще приключи в началото на септември.

Улицата, след разширението си, ще притежава три платна. Ремонтът ще започне от Градската градина. В дясната страна на тротоара ще бъдат премахнати старите дървета, дължината му ще бъде значително намалена, за сметка на третото платно, което ще бъде ползвано за паркиране. Вляво на улицата, ще бъдат създадени джобове, които също ще поемат колите на хората паркиращи в центъра.

Дървета ще има, като голяма част от сега съществуващите ще бъат запазени, а там където дърветата са стари, ще бъдат заменени с нови. Визията на града в тази част ще бъде променена към по-добро, каза още кметът Тодор Попов.