Под патронажа на областния управител Златко Митрев, днес в парк „Острова” се проведоха  ХV-те  областни ученически състезания „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. „Бъдете бързи и смели. Пожелавам на отборите да се справят успешно с поставените ми практически задачи”, каза при откриването на състезанието Златко Митрев.

27златко1

В надпреварата се включиха 11 отбора, победители в общинските състезания. Учениците демонстрираха уменията и реакциите си за действие в обособени центрове за  земетресения, център производствени аварии, който включва – химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари.

27златко2

Областният управител Златко Митрев връчи купи и медали на отборите класирали се на първите три места:

  1. ОУ „Патриарх Евтимий” град Пещера с общо 271.5 точки и по-добър резултат на практическото състезание 222 точки.
  2. МГ „Константин Величков” град Пазарджик с общо 271.5 и резултат на практическото състезание от 220 точки.
  3. ОУ „Отец Паисий” град Батак с 256 точки

Останалите осем отбора участвали в състезанието получиха плакети от директора на РДПБЗН комисар Иван Панайотов. Организатори на състезанието са РДПБЗН, РУО и Областен съвет на БЧК, наградният  фонд е осигурен от областна администрация Пазарджик.

Отборът на ОУ „Патриарх Евтимий” град Пещера ще представи област Пазарджик на републиканския кръг от ХV-те ученически състезания по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.