Златен медал от Световните мастерс игри в Нова Зеландия получи като подарък кметът на Пещера Николай Зайчев. Отличието е част от ценната колекция от завоювани четири златни медала от бадминтонистката Добринка Смилянова. Експертът по въпросите на спорта  Общинска администрация Пещера участва в най-мащабното спортно състезание  известно като Олимпиадата за ветерани. Добирнка бе част от отборния златен медал във възрастовата група 35+, беше най-добра в състезанието при жените, както и в турнирите на смесени двойки и двойки жени.

Българската делегация, която участва на игрите в Нова Зеландия бе в състав от 38 спортисти, водени от президента на Българската мастерс Федерация – олимпийската шампионка Здравка Йорданова. Родните ни представители се състезаваха в спортовете бадминтон, вдигане на тежести, кану-каяк, лека атлетика и ориентиране. Сред участниците впечатли името на Асен Златев, олимпийски, световен и европейски шампион във вдигането на тежести.
25 683 участници от 118 държави премериха сили в 28 вида спорт. За провеждането им бяха осигурени 58 спортни бази и трасета. 4000 доброволци подпомогнаха провеждането на игрите. Призьорите бяха наградени на повече от 3000 церемонии.Сред официалните гости на игрите бяха редица спортни величия,между които и Сергей Бубка, вицепрезидент на Световната федерация по лека атлетика.
Началото на в Световните мастърс игри е поставено през 1985 г. в Торонто, Канада. Следващите ще се проведат през 2021 г, в Кансай, Япония.