С богата музикална програма Ветрен отбеляза своя празник и 14 годишнината от обявяването му за град.

08ветрен

Празничната програма започна на площада пред кметството с танцови изпълнения на деца от ЦДГ – гр. Ветрен, ученици от ОУ „Св. Св. „Кирил и Методий” – гр. Ветрен и детски танцов състав към НЧ „Христо Смирненски“ гр. Ветрен.

08ветрен1
Заради падналия по-късно проливен дъжд програмата продължи в двуетажния салон на читалището, който се оказа тесен за да побере всички желаещи да видят подготвените за празника изпълнения.

08ветрен2
А те бяха на женски танцов състав от гр. Ветрен, на ФА „Карабунарче“ с. Карабунар, ФС „Чудесия” – Пазарджик и на ФТА „Мераклии“ от гр. Септември.
След края на първата част от художествено – самодейната програма първи приветствие към своите съграждани направи кметът на Ветрен Радослав Лютаков, след което поименно благодари на всички спонсори на празника, а именно – НЧ „Христо Смирненски“ гр. Ветрен, Марин Рачев, Николай Бажлеков, Борислав Биволарски, Ленко Биков, политическа партия ГЕРБ, фирма „Гая агро”, Ваня Лютакова, Илиян Гюров, Трендафил Лазаров, Лазар Захаринов, Славейко Биков, Николай Самунев, Николай и Нейчо Нейчеви, Ресторант „Елит”, кафе „Марая”, кафе „Гергана”, фирма „Сити нет”, фирма Колев и Колев, фирма „Скарпе доро” с. Виноградец, Стефан Шантов, Даньо и Пешо Пепелянкови, Илия Чепилов, Цветан Сеферинкин и Билян Кечев, Илиян Табаков.

„Поздравявам ви с 14 годишнината от обявяването на Ветрен за град и препотвърждавам пред Вас, че в екип с Радослав Лютаков и Даниела Малешкова в качеството й на народен представител ще направим всичко, което е по силите ни да дадем един наистина градски облик на това населено място. Използвам случая още веднъж да изразя признателността ни за дадената от Вас подкрепа на отминалите парламентарни избори. Тя за пореден път беше безрезервна и дадена по един категоричен начин. За това ще работим здраво за благото и развитието на Ветрен, така, че когато дойдем тук да се гледаме в очите и да вървим с гордо вдигната глава, а не да ходим по улиците и да си завръщаме главите. Честит празник”, обърна се към ветренци кметът Марин Рачев.

„За мен е чест и огромно удоволствие да бъда тук сред Вас и да споделя празника на града”, заяви в началото на приветственото си слово народният представител Даниела Малешкова. „Поздравявам ви по случай 14 г. от обявяването на Ветрен за град. Нося Ветрен в сърцето си. Той ми е изключително скъп и мил. Тук имам много приятели. Използвам случая освен да ви поздравя и да ви благодаря, да направя един огромен поклон за вашето доверие и подкрепа, която ми оказахте на вече отминалите парламентарни избори.

08вет

Пожелавам ви да запазите вашата идентичност, защото тя е уникална и колоритна. Бъдете живи и здрави и честит празник”, заяви г-жа Малешкова. Втората част от празничната програма се състоя на площада пред кметството, където публиката се събра отново за да чуе и види изпълненията на естрадния изпълнител Светослав Стойчев. След него на сцената излезе фолк фурията Валя, която вдигна градуса на настроението в максимума.

Сред гостите на тържеството бяха кметът на Общината Марин Рачев, народният представител на ГЕРБ от Септемврийско Даниела Малешкова, общинските съветници Атанас Узунов, Кирил Тодорин и Румен Колев, зам.-кметът Ивалина Табакова, секретарят на Общината Нина Вардина, директор дирекция в администрацията Ангел Бончев, кметове на кметства от общината и др.