Ана Гройс, PZdnes.com 

Отборът на СК „Спартак Пазарджик 2014“ завоюва пълен комплект медали на Европейската Кохай Купа 2017, която се проведе през изминалите почивни дни в Сърбия.

09внук

Стефан Аджов приключи участието си като Европейски шампион. Тийнейджърът завоюва златен медал и купа в дисциплината ЖИУ КУМИТЕ, миникадети до 40кг. Мартин Вергиев се завърна с бронзов медал в същата дисциплина в какегория до 45 кг. Кристиян Швайнбергер пък е сребърен медалист в дисциплината  САНБОН КУМИТЕ. В същата дисциплина Атанас Димов завоюва бронзов медал. Общо осем възпитаници на пазарджишкия СК „Спартак“ взеха участие за първи път в европейско първенство по Шотокан Карте – До, което тази година се проведе в град Суботица, Сърбия. Форумът се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации, чийто представител у нас е Българска Федерация Шотокан Карате-До.

09внук2

Най-малката участничка, която мери сили на престижното състезание е петгодишната Виктория Пилева. Виктория, Костадин и Атанас Минчеви, Стоян Аджов и Михаил Вергиев също се представиха чудесно, въпреки че не успяха да се класират в надпреварата за медалите, каза за PZdnes треньорът на пазарджишките каратеки Илко Аджов и пожела успех на своите възпитаници и занапред. Следващото участие на престижно състезание за младите спортисти е след по-малко от месец в Габрово.