В Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев” бяха наградени участниците в двата конкурса за рисунка и есе, организирани по повод 180 години от рождението на Васил Левски.

В конкурса по инициатива на отдел”Изкуство” за рисунка на тема” Моят Левски” бяха определени три категории- ученици от 1 до 4 клас, ученици от 5 до 8-ми клас и ученици от 9-12 клас. Победителите в първата категория са Благоя Тренков, във втората-Анна Ганчева и в третата-Кристиан Мишев. Те получиха грамоти и книги в областта на рисуването от името на Регионалната библиотека.

12библио4

Награди бяха връчени  за участие и отлично представяне на Десислава Спасова, Лора Клисурова, Илияна Нучева, Светослав Пешев, Виктор Вълков, Стефани Йорданова, Николета Костадинова, Дарина Василева, Христина Шуманова, Лина-Мария Александрова, Димитър Тоданов, Маги Гърдева, Сара Халах, Петя Мангова, Нели Владова, Оля Владова и Стефани Грозданова. Те получиха грамоти за отлично участие и книги от списъка за лятната ваканция

12библио3

По-малките участници получиха като подарък книгата” Моята първа книга за Васил Левски”.

12библио

В конкурса за есе на тема „ Моето писмо до Апостола: Какво бих споделил с Левски за съвременна България”, организиран от РБ”Н.Фурнаджиев” в рамките на Националния маратон на четенето -2017 г., първото място в категорията до 19 г. зае Христо Стоянов, на второ- Йоана Генкова и на трето- Златко Йорданов.

12библио1

В категорията над 20 г. на първо място бе класирана Христина Колева, а на второ-Николина Барбутева. Техните награди бяха също грамоти и книги-албуми на историческа тематика.