Съвсем заслужено и като резултат от неуморната им работа Представителен танцов състав „Детство“ при Общински детски комплекс – Пазарджик е първият български състав поканен да участва в най-престижния и голям Международен фестивал в Южна Корея. Пазарджишките танцьори, чийто художествен  ръководител е г-ца  Елена Тетева, са поканени лично от президента на IOV – Секция Корея и Азия господин Moon Hyung Suk  и от Министерството на културата, спорта и туризма на Корея. Шестият  Международен фестивал на бита и културата Сонджу  2017 (Пътешествието на човечеството) ще се проведе под  егидата на Международната фолклорна организация  IOV (ЮНЕСКО НПО) в град Сонджу /Южна Корея/ от  18 до 23 май 2017 г. „ Ние сме много щастливи да  поканим  вашата група, която да представи българския фолклор на нашия форум – се казва в писмото  до състава“. 8 200 километра, участници от цял свят  и повече от 200 нови приятели,  любители на фолклора очакват нашите деца.
Град Сонджу е град с 2000-годишна история,  признат за  столица на древната корейска  култура и дух, отличава се с  богата култура и много интересни паметници като един от тях  „Memorial Stone of King Sejo The Great“ е признат като  национално богатство в Корея. Културата  е много важна за корейците, защото тя е в основата на добрите взаимоотношения в семейството, свързва поколенията и дава начало на живота.
Международният  фестивал на бита и културата в град Сонджу се организира за шести пореден път  от Министерството на културата, спорта и туризма на Корея, Министерството на  културното наследство на Корея, MBC – една от водещите телевизии в Южна Корея и не на последно място IOV – Секция Корея и Азия. Групи от Латвия, България, Малайзия, Турция, Русия  и други ще представят фолклора на своите държави и ще пренесат частица от видяното в сърцата си обратно по своите домове.
Над 350 000 зрители ще гледат всички изпълнения на фестивала, много други ще гледат фестивалната програма по местния телевизионен канал, а някои от гостуващите чужди групи ще поканят посланиците на своите държави. Посланикът на България в Сеул господин  Петър Андонов  също е поканен от пазарджишкия състав, който ще представи програма, включваща танци и обичаи от всички фолклорни области на България.  Участието на колектива в този престижен форум се осъществи с финансовата подкрепа на Община Пазарджик .