На 11-ти май, когато българската православна църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий, едноименното основно училище в град Ветрен се сдоби със свое знаме, лого и икона.

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Общината Ивалина Табакова, общинските съветници Румен Колев и Кирил Тодорин, кметът на Ветрен Радослав Лютаков и др.
В самото начало отец Васил Махладжийски направи водосвет и освети новите придобивки.
„Днес е исторически ден за нашето училище, което за първи път има свое знаме. Големи благодарности изказваме и на художникът Васил Байлов, който направи специално за нас тази великолепна икона на братята Кирил и Методий. Сигурна съм, че творение с такива размери в чест на светите равноапостоли няма в никое друго училище в страната. От днес си имаме и наше лого”, заяви с огромно задоволство директорът на учебното заведение г-жа Лена Парова.
След това тя предаде официално знамето на двама от своите ученици, които обещаха да го пазят чисто и неопетнено.
Церемонията завърши с тържествено изпращане на училищното знаме, а най-малките ученици поднесоха цветя под иконата на Кирил и Методий.
Тържеството по случай знаковия за ОУ „Кирил и Методий” 11-ти май приключи със снимка за историята, на която позира целият педагогически и непедагогически състав на школото.