В Пазарджик се проведе първото областно състезание „Детско полицейско управление” – 2016/2017. Краен победител в надпреварата и носител на призовата купа е детското полицейско управление при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик.

Оспорваната надпревара се проведе в зала „Васил Левски” в областния град. В нея се включиха общо 112 деца от структурите на детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев” в гр.Септември, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” в гр.Пещера, СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в гр.Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов” в гр.Панагюрище и НУ „Никола Фурнаджиев” в гр.Пазарджик. На събитието присъстваха народния представител г-жа Даниела Малешкова, заместник-кметът на Община-Септември г-жа Ивалина Табакова, началниците на отдели „Разследване” и „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик комисарите Блага Крайчева-Улева и Иван Дончев, инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”, началници на полицейски управления в региона. Разбира се в залата бяха и представители на партньорите по проекта РУО, РЗИ, Българския червен кръст, Българската православна църква, директори на училища, преподаватели, както и много родители.

В състезанието децата демонстрираха знания и умения придобити в течение на изминалата учебна година в четири основни направления:

– оказване на долекарска помощ

– теоретична подготовка

– детска полицейска лична защита

– състезателна игра за ловкост и бързина.

За доброто настроение се погрижиха детски танцов ансамбъл „Албена” с ръководител Елена Велева при Младежки дом-Пазарджик, танцьори от брейк-школа „Безименните”, гайдаря Ангел Узунов от Пещера. Демонстрация на уменията си направиха възпитаниците на спортен клуб по карате шотокан „Тонус спорт” с ръководител Асен Василев.

Цялата зала притихна, когато на сцената се появиха водачите на служебни кучета от ОДМВР-Пазарджик със своите питомци. Те демонстрираха възможностите на четириногите си партньори за откриване на наркотични вещества, извършване на проверка на гражданин и задържане на агресивен нарушител на обществения ред.

В крайното класиране комплексен победител е тимът на детското полицейско управление при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик. На второ и трето място се класираха отборите на ОУ „Проф. Марин Дринов” в гр.Панагюрище и   СУ „Христо Ботев” в гр.Септември.

В края на събитието изпълнено с вълнения, емоции, силни страсти за победа, за всички деца имаше приготвена вкусна торта с фойерверки.

15деца1 15деца2

15деца3 15деца4 15деца5