Делничният четвъртък се оказа много подхоящ за началото на тридневния фестивал „ПазарджикМези“, а опасенията, че  хората ще бъдат на работа и няма да успеят да дойдат за началото, се оказаха съвсем напразни.

IMG_0891

Още в пет следобед, голяма част от масите започнаха да се заемат, а младежи и пенсионери се трупаха около атрактивните състезания, водени от Георги Енчев. В 17.30 ч. започна състезанието по надяждане с люти чушки, което стартира с четирима състезатели, а финишираха само двама. Останалите се отказаха след първата люта чушка.

IMG_0925

Финалистите обаче трябваше да се явяват на балотаж, защото се оказа, че за една минута са изяли еднакъв брой – по девет люти чушки. За следващите тридесет секунди единият се отчете с още осем, а другият с една по-малко.

IMG_0936

 

Така Александър успя да спечели най-лесните двадесет лева в живота си, само за минута и половина. Той е от Пазарджик.

Как се случи това вижте – ТУК

Малко след това се състоя и надпревара по ядене на кебапчета, която бе далеч по-приятна за участниците. Спечели го млада дама, която успя да изяде осем за една минута.

IMG_0906

Чевермета, пържоли, суджуци, луканки, наденици и прочие месни произведения ухаят по централните алеи на парка, а Георги Енчев няколко пъти подсети посетителите, че трябва да го пазят чист. Колкото и странно да ви изглежда, това се случи.

Организацията на феста е невероятна. Събитият вървят по програма, а край щандовете с мезета и бира няма блъсканица. Момчетата и момичетата са много бързи и обслужването е на ниво.

IMG_0898 IMG_0901

В 18 ч. започна концертът „Най-доброто от Пазарджик“, където се представиха децата от различни школи и ателиета по изкуства.

IMG_0940

 

IMG_0946

Ето как изглеждаше публиката.

IMG_0957

След детския концерт, дойде ред и на официалното откриване. То бе направено от кмета на Пазарджик – Тодор Попов. Той поздрави децата, които участваха в програмата, както и присъстващите около сцената, пожела успех на фестивала и похвали организаторите.

Чуйте какво още каза той – ТУК

 

IMG_0966

Последва томбола с теглене на имена на посетители на феста – чуйте ТУК  кой и какво спечели.

Последва и началото на големия концерт за тази вечер. Пръв на сценатата излезе любимият на пазарджиклии – Дичо.

IMG_0960 IMG_0969

И малко от неговите думи – ТУК

Смениха го Лео и Играта, а малко по-късно Дичо дойде, за да замести Део в известното трио.

IMG_0979

И малко от това, което се случи – ТУК

След тях видяхме Айс Крийм, Румънеца и Енчев и Скилър.

Очаквайте утрешният ден от фестивала. Той ще започне сутринта със занимания на деца.

Ето какво разказа за трите фестивални дни Георги Енчев – ТУК

18мези 18мези1 18мези2