Тридневен фестивал „ПазарджикМези“ стартира днес в парк – остров „Свобода“. Организатори на събитието са Румънеца и Енчев, а освен мезета от балканската кухня и изобилие от бира, те предлагат на града още десетки забавления. От 11 до 17 часа всеки ден е предвидена Детска спортно-музикална академия. Аниматори обучени за целта ще провеждат състезания, ателиета по изкуствата, занимателни игри, както и танцови забави. Търсете аниматорите в алеята, която заема западната част на острова, в близост до кръста и паметника на Алеко Константинов.

Основната сцена ще бъде разположена отново на гърба на Колодрума и изявите там стартират в 14 ч. Днешният ден е посветен на хип-хопа и започва с танцов уъркшоп, в 18 ч. идва ред на „Най-доброто от Пазарджик“ и на сцената ще видим детски музикални групи и танцови състави, а в 20 ч. започва концертът на Дичо, Скилър, Играта и Лео, Айс крийм, а на финала Румънеца и Енчев.

Турнир по белот, общинска лекоатлетическа щафета, състезание с радиоуправляеми колички, турнири по табла, футболен билярд и бабъл футбол ще наситят следобедните часове от 13 до 18 ч.

За да сте наясно с цялата програма, още на входа потърсете фестивалната карта. Там ще намерите събитията по часове, а също така и местата, където те ще се провеждат.