Известният фестивал на балканската скара „PazardzhikMezi“ започна с атрактивна програма и концерти от вчера и ще продължи до 20-ти май на територията на парк „Острова“ в града.

IMG_1241

В рамките на 3 дни Фондация „Румънеца и Енчев“, община Пазарджик са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебабчета и всички те са с вход свободен. Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста.

IMG_1257

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри.

IMG_1256

Първият ден на феста градуса на купона вдигнаха хитмейкърите Румънеца и Енчев, Лео и Играта, „Айс крийм“ и Дичо, днес от 19 часа посетителите танцуваха на хитовете на Гъмзата и гръцката звезда Йорданис Агапитос, а за финал – 20 май ще започне с обеден концерт на фолклорната прима Славка Калчева, докато вечерта ще пеят сръбската звезда Бобан Здравкович и ще свирят родните музиканти от „Виво Монтана“.

IMG_1244

Всички гости на фествала ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи.

Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат. Следващата спирка от турнето на фестивала е Велико Търново – от 24 май.