От пет до седем лева ще плащат възрастните при посещение на плаж, в нашата област. От първи юни стартира сезонът за къпане на открито, но собствениците на комплекси се опасяват, че времето може да обърка плановете им. Поне засега синоптиците ги успокояват, защото още от понеделник температурите тръгват трайно нагоре и първият уикенд на юни ще ни зарадва с топло и слънчево време.

Най-обичаните от пазарджиклии места за къпане на открито са във Велинград, Белово, Стрелча и Варвара. Причина за това е традиционно доброто обслужване, приемливите цени и приятната атмосфера. Със сигурност посетители ще щурмуват и ханче „Луда Яна“ заради близостта с областния град и редица промоции, които собствениците обещават преди началото на сезона.

В повечето от басейните най-малките деца са освободени от входна такса, а тези до десет години плащат до три лева.

През седмицата инспектори на РЗИ започнаха обхода на басейните, за да проверят дали качествата на водата отговарят на изискванията, с цел да се предотвратят зарази и епидемии. Поне на този етап няма информация за неизрядни водоеми за обществено къпане. От инспекцията предупредиха общините да ограничат достъпа и да повишат бдителността на охраната, на микроязовири и язовири, където много често ходят предимно деца и ги ползват за къпане.