Традиционният турнир по спортен риболов се проведе днес на водоема край село Звъничево. Проявата се организира всяка година от ръководството на ловно-рибарско дружество „Сокол – 1893” Пазарджик преди началото на риболовния сезон.

Областният управител Стефан Мирев връчи награди на участниците в риболовното състезание, победителите в отделните категории получиха илюстровано издание на книгата „Популяризиране на природното и културно-историческо наследство на рибарска област Батак-Девин-Доспат”. Стефан Мирев поздрави членовете на дружество „Сокол – 1893” за организацията на турнира. „Това, което изключително много ме радва е участието на толкова много деца, тяхното място е тук сред природата, на водоема, а не само пред компютрите. Искам да предложа на организаторите този турнир да се провежда поне още веднъж в годината и в него да се включват все повече участници”, каза областният управител. Стефан Мирев пожела наслука на рибарите и успех през новия риболовен сезон.

28.05.2017мирев

В риболовната надпревара участваха 53-ма състезатели от областите Пазарджик, София и Пловдив, 37 в категория мъже, 6 в категория жени и девойки, 6 деца до 14 годишна възраст и 4 юноши до 18г. Те бяха оценявани от специално жури по системата грам-точка, риба-точка.Победител на турнира стана Любомир Стойчев събрал 2628т., при юношите първенец е Христоско Чоперков с 500т., за втора поредна година, седем годишната Виктория Пашова е победител при жените и девойките. Най-малкият участник бе Васил Златев на пет години, а най-възрастният Иван Шивиков на 62 години. Водоемът край с. Звъничево се стопанисва от ловно-рибарско дружество „Сокол – 1893” Пазарджик. От началото на годината до старта на риболовния сезон водоемът е зарибен поетапно с 320 кг. каракуда, 305 кг. шаран и 2500 каленика.

Председателят на „Сокол – 1893” Пазарджик, Евгени Абаджиев благодари на всички институции и фирми, които подкрепят дейността на дружеството. Той изрази удовлетворението си, че всяка година в риболовния старт се включват участници от цялата страна, все повече деца и младежи.

ШАМПИОН НА ТУРНИРА – Любомир Валентинов Стойчев
МЪЖЕ
ПЪРВО МЯСТО- Любомир Валентинов Стойчев
ВТОРО МЯСТО- Красимир Атанасов Илинов
ТРЕТО МЯСТО- АЛЕКСАНДЪР НЕНОВ МУХОВСКИ
ЖЕНИ И ДЕВОЙКИ
ПЪРВО МЯСТО- ВИКТОРИЯ ПАШОВА
ВТОРО МЯСТО- МИРА СПАСОВА
ТРЕТО МЯСТО- ЙОАНА ИВАНОВА
ЮНОШИ
ПЪРВО МЯСТО- ХРИСТОСКО ЧОПЕРКОВ
ДЕЦА ДО 4Г.
ПЪРВО МЯСТО- АТАНАС БОЕРИКОВ
ВТОРО МЯСТО-СТАНИСЛАВ ЦВЕТАНОВ
ТРЕТО МЯСТО- ВАСИЛ ЗЛАТЕВ
ЧЕСТИТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ!!!!!!!