Село Карабунар отбеляза за поредна година празника си. Програмата започна с музикални изпълнения на DJ Орлин Антов. След това микрофонът взе шоуменът Кирил Вълчев – Скалата, на който асистира пазарджишкият фото модел Никол Стоянова. Чрез състезанието си „Крале на силата” Киро – Скалата провокира жители и гости на Карабунар да се включат в различните прояви. Бившият водещ на предаването „Фитнес Мафия” изпробва силата на част от присъстващите в състезания по канадска борба и вдигане на щанги, като в тях се включиха дори жени.

29кара3

Призьорите бяха наградени с грамоти и предметни отличия от кмета на Карабунар Иван Каменарски. По-късно празничната програма продължи с демонстрация по културизъм на балканския шампион Емануел Июджи. В ранния следобед най-голямата атракция от забавно-развлекателната програма за публиката безспорно бяха народните борби, в които право на участие имаха само местни жители.

За всички участници – победители и победени организаторите бяха подготвили атрактивни награди. След това празникът на Карабунар продължи с изпълнения на местните самодейни състави – ДТС „Карабунарче” и ФА „Карабунарци”. В късните часове за доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Средногорие”. Проведе се и състезание по надиграване „Кръшна ръченица”.

29кара2

Сред гостите на събора бяха кметът на Общината Марин Рачев, народният представител Даниела Малешкова, зам.-кметът Ивалина Табакова, директорът по Транспорт и Екология в администрацията Ангел Бончев, кметове на населени места и други. След като поздрави жителите на Карабунар по повод празника на селото кметът Иван Каменарски изказа публичната си благодарност на спонсорите и партньори, помогнали за неговата реализация. Това са фирма „Райдър”, „Фитспо”, „Биофрута”, „Апи-2000”, Мандра „Карабунар”, „Гайа Агро”, „Фитнес Мания” и основно общинския кмет Марин Рачев в лично качество”, обяви Каменарски. След това приветствие по случай празникът направи най-напред кметът на Септември Марин Рачев.

Той зарадва карабунарци с една добра новина. „Дойде времето за сваляне на плаката за читалището с текста „Спрян от изпълнение”, защото с помощта на нашият народен представител Даниела Малешкова проектът е вече входиран и чакаме неговото одобрение”, заяви под ръкоплясканията на хората Рачев. След това жителите на септемврийското село бяха поздравени и от народният представител Даниела Малешкова.

29кара1

Послучай празникът на Карабунар в едно от помещенията на читалището пък е подредена изложба „Старите занаяти”, в която могат да се видят уникални оръдия на труда и предмети на битността от 18-ти и 19-ти век. В изложбата са показани занаятите хлебарство, кожухарство, кожарство, налбантство, грънчарство, зидарство, шикерджийство, бъчварство, коларо-железарство, дърводелство, плетачество, шивачество и други, характерни за жителите на Карабунар от тази епоха.